Ukategorisert

Ikke la deg registrere

Forsvaret registrerer soldater som har prøvd narkotika uten at soldatene får vite om det. En fryktelig og helt unødvendig ordning.

Når soldater starter førstegangstjenesten, blir de spurt av militært personell om de har brukt narkotika. Landstillitsvalgt Odd Are Tveit sier til NRK at Forsvaret tar vare på svaret.
Helt unødvendig av forsvaret å ta vare på svarene. I tillegg ulovlig å arkivere disse. Liberaleren kan ikke skjønne noe annet.

Vi oppfordrer alle som skal gjennomføre sin militære tvangstjeneste om å nekte å svare på dette spørsmålet. Forsvaret bør ha liten interesse av å vite din holdning til narkotika eller rus generelt. Det er pussig at de ikke spør om alkohol også. Så vidt vi kjenner til, er dette et større ”problem” enn narkotika.

Hvis du likevel må svare på spørsmål om narkotika, kan det være lønnsomt med en hvit løgn. Liberaleren har slett ikke sans for folk som er uærlig, men sannsynligheten er stor for at det kan lønne seg denne gangen. Din tjeneste kan bli verre enn den trenger å være, dersom forsvaret ikke liker dine holdninger til narkotika.

Når ungdommens bruk av narkotika registreres av forsvaret, er det sikkert registrering av andre ting også. Det tenker vi med skrekk og gru på.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.