Ukategorisert

Gir opp

Bystyret i Vardø kan forlate sine verv 22. mai. I hvert fall er det trusler de gir i forkant av det omtalte bystyremøte.

–Det kan umulig bli verre hvis staten overtar Vardø kommune, sier Ap-ordfører Rolf Mortensen til NRK.

Ordføreren sier staten har drevet systematisk nedbygging av kommunen og ser derfor ingen grunn til å drive kommunen videre. Politikerne i Vardø ber derfor staten sette kommunen under administrasjon fra 22. mai.

Ordføreren i Vardø har helt rett. Staten har endret sin distriktspolitikk de siste 10-15 årene. Offentlig sektor må igjennom betydelige forandringer, selv om vi som liberalister mener det går for sent. Det betyr at distriktenes får dårlige rammevilkår enn det de gjorde tidligere. Det vi som innbyggere som krever en slik utvikling, fordi vi vil at skattepengene våre blir benyttet bedre enn før.

Liberaleren vet ikke om det er noen trøst til Mortensen, men utviklingen kommer til å fortsette i den retningen vi nå ser. Forskjellen om noen år vil være at vi ikke bare krever riktig bruk av offentlige penger, men også lavere skatter og avgifter. Det kan ikke bety annet enn dårligere forhold for kommunepolitikerne som Rolf Mortensen. Når vi sier dårligere forhold ser vi det med hans øyner. For oss liberalister vi disse endringene være til det bedre.

Skulle Vardø og andre kommuner i tilsvarende situasjon få gehør for sine klager, vil det bety tilbakesteg for en mer fornuftig økonomisk politikk. Derfor er vi glade dersom Stortinget ikke lytter til rådene fra Vardø.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer