Ukategorisert

Vi både røyker og snuser mer

Vi røyker minst like mye som før, og i tillegg legger vi mer snus under leppa, viser en fersk undersøkelse.

Til tross for mange advarsler, strenge regler og sterk fokusering på tobakk, røyker nordmenn mer enn noen ganger før. Dette er beviset på at problemer ikke kan reguleres i hjel. Hadde ting blitt som politikere og byråkrater forventer med sine innstramninger og fokusering på nikotin, skulle det nå ha vært en nedgang, betydelig nedgang.

Antall solgte sigaretter i butikkene i Norge økte med vel 3 prosent i forhold til året før, viser tall fra markedsinstituttet ACNielsen.
Mens sigarettsalget i butikk økte med 3,2 prosent i 2001, økte salget av snus med 9,2 prosent.

Skjerpinger fungerer ikke. En blir ikke kvitt problemer med lovforbud. Det bør en gang for alle være slått fast.

Liberaleren er glad for denne undersøkelsen. Ikke fordi vi ønsker mest mulig røyking og snusing, men fordi den understreker våre poeng. Det er vi fornøyd med. Måtte det nå gå opp et lys for politikerne.

Mest lest

Arrangementer