Ukategorisert

Nei til nasjonalsangen ?

Det pågår nå en debatt om Norges nasjonalsang. En spennende debatt fordi deltakerne faktisk bruker prinsipper for sin begrunnelse.

Liberaleren er enig med de som faktisk kunne tenke seg å droppe nasjonalsangen. ”Ja vi elsker” har et innhold som overhode ikke stemmer med virkeligheten for folk flest. Vi skal heller ikke glemme at mange av dagens unge ikke forstår teksten, selv om utdanningsnivået har økt betraktelig.
Tilhengerne av nasjonalsangen, gjerne med Ole Paus som frontfigur, bruker historiske argumenter. I tillegg til den ”sunne” nasjonalismen. Finnes det en sund nasjonalisme, er spørsmålet vi stiller oss. ?

Det Norge er god til er å fremheve det positive med vårt land. Vi skal være verdensmester i alt, selv om de fleste av oss vet det ikke er riktig. Liberaleren skal ikke påstå at alt er galt i Norge, men alt er slett ikke perfekt, ikke på noen måte. ”Ja vi elsker” blir brukt for å gi den nasjonale følelsen vi mener er altfor framtredende allerede.

Dropp nasjonalsangen i offisielle anledninger. La den ikke bli erstattet med noe annet. Det er på tide vi toner ned nasjonalistiske følelser.

Mest lest

Arrangementer