Ukategorisert

Aktiv dødshjelp – politikerne i utakt med folket !

Debatten om aktiv dødshjelp raser i veldig mange land. Meningsmålinger tyder på at politikerne ikke deler folket sitt syn.

For å bekrefte denne påstanden må vi se til Danmark. Danskene sier nå et massivt ja til aktiv dødshjelp. – Sjokkerende, mener Helseminister Lars Løkke Rasmussen i Danmark.
Aktiv dødshjelp ble nylig tillatt i Belgia og Nederland. Nå støtter 68 prosent av den danske befolkning såkalte barmhjertighetsdrap. Bare 20 prosent er imot, viser en meningsmåling foretatt for Jyllandsposten.

En lignende meningsforskjell mellom ”makten” og folket var det i England for noen få uker siden. Der ønskes en veldig syk dame hjelp fra mannen sin til å dø, men ingen ville tillate en slik hjelp.

Liberaleren har tidligere tatt til ordet for å tillate barmhjertighetsdrap. Saken fra England og positive meningsmålinger i flere Europeiske land gjør troen sterkere enn før. Liberale holdninger sprer seg tydeligvis også i denne saken, kanskje kan de komme til Norge også ?
Den norske lægeforening står fast på sitt nei til aktiv dødshjelp. Her blir det ikke noe snakk om å følge vinden fra sør.
– Aktiv dødshjelp er forbudt ved lov i Norge. Det sier seg selv at vi er imot, sier sekretær Wenche Brunell i Legeforeningens etikkråd til VG.

Det å snakke om døden på den måten debatten om aktiv dødshjelp legger opp til mener mange er forkastelig. Det skal liksom ikke være mulig å ta noens liv, sånn helt uten videre. Selvsagt er det vanskelig å protestere mot slike argumenter. Likevel må vi liberalister jobbe for frihet for enkelt individet, selv om det kan bety en frihet for noen til å dø. Alle må ha rett til å bestemme over sitt eget liv.
Noen trekker også opp økonomiske argumenter i debatten. Liberaleren har ikke gjort det. Vi vil ikke sette opp regnestykker for nyttekostnader for barmhjertighetsdrap. Debatten er ikke moden for slike regnestykker ennå.

Nå har danskene sett en meningsmåling der politikerne er i utakt med folket. Det hadde vært spennende å se lignende tall for Norge. Noen som tør å ta oppfordringen ? Stafettpinnen sendes videre til media Norge.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer