Ukategorisert

Debatt om situasjonen i Vardø

I dag diskuterte Stortinget situasjonen i Vardø, i Stortingets spørretime. Det var en god debatt, der Carl I Hagen var strålende.

Det er i kveldens bystyremøte kommunepolitikerne i Vardø har truet med å legge ned sine kommunale verv. Det betyr alt fra bystyreverv til de ulike vervene i alle avdelingsstyrene. Flere rikspolitikerne frykter tydeligvis en aksjon i Vardø. Statsminister Kjell Magne Bondevik var klar i Stortinget i dag.

–Kommunepolitikerne bør satse på samarbeid, mente statsministeren.

Den som tok de gode poengene i Stortinget i dag var Carl i Hagen. Han hadde liten eller ingen forståelse for situasjonen for det omtalte lokalsamfunnet. Han ramset opp det ene området etter det andre der Vardø bruker mer penger enn gjennomsnittet i landet. Alt fra å motta statlige rammeoverføringer til bruk på skole – og helsevesen. På de alle områder ligger Vardø over landsgjennomsnittet, noe den kommunen har til felles med svært mange andre kommuner i Nord-Norge. Hagen tok altså poenget med prioriteringene, som tydeligvis ikke er gode nok i Vardø kommune.

Det var herlig å igjen høre en Hagen som hakket på offentlig sektor. Dessverre har det vært unntakene de siste årene. I hvert fall å vise seg fra den siden han gjorde i dag.

Liberaleren er enig med Hagen. Vi vil gjerne gå et skritt lengere, nemlig å påstå at rammevilkårene for distriktene vil bli ennå dårligere i fremtiden. Når vi sier dårligere rammevilkår, er det med tanke på hvordan kommunepolitikerne tenker. For folk flest, eller i helhetlig tenkning for oss som et stort samfunn betyr det bedre vilkår.

Det er vanskelig å spå hva som vil skje i Vardø i kveld. Faktisk umulig å vite helt nøyaktig om politikerne i Vardø følger opp sine trusler. Likevel går alle innstillinger i den retningen. Det vil gi Carl I Hagen vann på mølla. Vi kan gå en svært interessant debatt i møte.

Liberaleren gleder seg i hvert fall !

Mest lest

Arrangementer