Ukategorisert

Fotball-VM starter

I morgen starter fotball-VM. Et eldorado for alle som dyrker nasjonalisme.

Det er nesten godt Norge ikke er med i VM. Først og fremst fordi det norske laget ikke kan ødelegge flere fotballkamper, slik vi opplevde det forrige gang, med sin ultra defensive organisering med den såkalte ”Flo-pasningen” som det eneste attraktive offensive grepet.
Vi skal heller ikke legge skjul på at det skal bli godt å ikke ha den enorme nasjonalismen og sjøldyrkingen som landslagsfotballen legger opp til. Det skal bli godt å ikke høre nasjonalsangen, heiaropene om Norge og se det norske flagget på et hvert gatehjørnet. Som liberalist er det godt å slippe unna selvdyrkelsen.

Forhåpentligvis beklager liberalistene i de landene som er kvalifisert til mesterskapet den selvdyrkelsen vi nå tar opp. Det er like ille med fransk nasjonalisme som med norsk. Lite skilnader der.

Selvsagt skal deler av Liberalerens redaksjon få med seg mesterskapet. Vi skal se på god sport uten negative konsekvenser. Det vil vi helt klart oppleve hvis en legger unna politiske tanker og ideologi.

Vi er ikke negativ til at betalingsstasjoner har overtatt sendingene. Det er ikke en menneskerett at NRK skal sende all sport, og heldigvis for det. Vi gjentar også kravet om doping. Under årets VM vil det helt klart dukke opp ulike saker der spillerne anklages for doping. Liberaleren ønsker en oppmykning av regelverket, slik at konkurransevilkårene blir helt like for alle som deltar. En legalisering vil sørge for det.

For øvrig ønsker vi alle et godt VM, et mesterskap uten ”Ja vi elsker” og det norske flagget.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer