Ukategorisert

Kontantstøtten står fast

Regjeringen står fast på kontantstøtten, til tross for at den har fått mye kritikk siden den ble innført.

Også Liberaleren skal innrømme at ordningen med kontantstøtte er spennende. Spennende fordi det har vært en nyvinning i politikken og ikke fordi det er god politikk. Kontantstøtten har gitt valgfrihet for familier som bruker ordningen. Det er også mange som ”utnytter” tilbudet, altså tar ut pengene uten å bruke så mye mer tid med ungene. På den måten har nok ikke forventningene slått til for Kristelig Folkeparti, selv om de aldri innrømmer det.
Regjeringen har til tross for kritikken og manglende resultater ikke ville røre ordningen. Kontantstøtten står fast.

Til tross for at ordningen er spennende, fordi det gir valgfrihet og skaper debatt mellom partiene, kan ikke vi som liberalister støtte ordningen. Pengene som finansierer ordningen tas inn gjennom skatteseddelen. Det betyr at jeg, deg og mange andre betaler for ei ordning vi selv ikke bruker. Det er urettferdig, faktisk blodig urettferdig.

Veldig mye av familiepolitikken i Norge krasjer med liberalistisk ideologi. Småbarnsfamilier gis til dels svære overføringer over offentlige budsjetter. For oss som syns skatt er tyveri, er det vanskelig å akseptere en slik politikk.

Stortinget bør se på familiepolitikken med nye øyner, gjerne liberale øyner. Slik det er nå bør det ikke være i framtiden.

Mest lest

Arrangementer