Ukategorisert

Gamle løsninger på gamle problemer

Fremskrittspartiet vil utvide strafferammen for drap til 30 år, og vil også ha strengere straff for ulovlig våpenbesittelse.

Fremskrittspartiet vil løse gamle og svære problemer med gamle løsninger. Selvsagt bør det være straff for å gjøre alvorlige lovbrudd. Det er få som er uenige i det, men er løsningen å innføre lengere og strengere fengselsstraffer ? I få land kan en vise til gode resultater i form av strengere straffer, selv om denne påstanden selvsagt kan diskuteres.

–Vi vil fremme et forslag som gjør at strafferammen for de alvorligste forbrytelsene økes fra 21 års fengsel til 30 år, sier Frps justispolitiske talsmann Jan Arvid Ellingsen til Nettavisen. Frp foreslår samtidig å fjerne det partiet mener er kvantumsrabatt på forbrytelser.

Liberaleren er uenig med Ellingsen, men frykter at folk flest støtter slike forslag, dessverre. Vi har ingen trylleformel på hvordan kriminaliteten skal bekjempes. Vi er likevel sikker på at en innstramning av strafferammene ikke er veien å gå.

Kriminaliteten er et svært sammensatt problem. Det hjelper ikke å pøse på med masse politi og lange fengselsstraffer. Når skal politikerne skjønne akkurat det ?

Mest lest

Arrangementer