Ukategorisert

Får vin til maten

Det er nå endelig bestemt at kongeparet får servert vin til maten under kveldens festmiddag i Balestrand kommune.

Det har vært en kjempedebatt om denne saken i lang tid. En ordentlig fillesak, spør du oss, men likevel morsom. Det å bruke tid på å debattere om kongeparet skal få vin til maten eller ikke, sier litt om hvor dumme enkelte politikere er. De som bruker bibelen til å argumentere mot vinservering, burde ikke ha vært politikere. Folket fortjener bedre enn det.

Det har vært morsom å følge debatten om denne saken. Den forteller hvor langt unna Liberaleren står enkelte politikere. Det er milevis av forskjeller på det samfunnssynet vi har i forhold til enkelte kommunepolitikere.

Kong Harald og dronning Sonja er på en tre dagers reise i Sogn og Fjordane. Mandag kveld er kongeparet invitert til middag på ærverdige Kvikne hotell i Balestrand kommune.
Politikerne i Sogn og Fjordane har høylytt diskutert hvorvidt kongeparet bør bli servert alkohol eller ikke på middagen. KrF-politiker Jorunn Sunde mener det er skadelig og barnslig å servere vin til de kongelige.
Ifølge Dagbladet har KrF-politiker Jorunn Sunde sendt en faks til Slottet angående alkoholservering til de kongelige.
–Alkohol er eit narkotisk stoff og som regel er den innfallsporten til sterkere stoff. Mitt ynskje er at Slottet kunne gje melding om at det kan serverast alkoholfri drikkevarer i samband med kongelig vitjing. Dette ville vere eit godt signal til det norske folk, eit signal det verkeleg er behov for, skriver Sunde til Slottet.

En trenger ikke å være liberal for å flire av denne saken. Sunde er fullstendig på jordet i denne sammenhengen. Som lokalpolitiker burde hun ha brukt tiden sin til noe helt annet. Liberaleren er ikke spesielt glad i monarkiet, men vin er en helt lovlig vare. Også lovlig for kongelige. Lovlige varer bør være tillatt i alle sammenhenger.

For øvrig ønsker vi kongeparet en hyggelig middag, med eller uten vin. Jorunn Sunde har brakt nye dimensjoner inn i alkoholdebatten i dette landet, dimensjoner som for oss er fullstendig forkastelig.

Tags:

Mest lest

Arrangementer