Ukategorisert

Partiene ivrig på pengespill

De politiske partiene er faktisk blant de ivrigste for å skaffe seg tillatelser for ulike pengespill, for å skaffe inntekter til driften.

I mange år har liberalister krevd at den økonomiske støtten de politiske partiene mottar fra det offentlige fjernes. Ingen politiske parti bør finansieres via skatteseddelen. Dette har det vært brei enighet om i det liberalistiske miljøet.
Nå viser en undersøkelse P4 har gjort hos Lotteritilsynet at de partiene har svært mange søknader inne for å tjene penger på spill. Alle, bortsett fra Sosialistisk Venstreparti, ønsker ulike tillatelser.

Når liberalister har hevdet at partiene bør finansiere sin egen virksomhet på andre måter enn offentlig støtte, har politikerne ristet på hodet av argumentene. Nå viser det seg at de spiller på denne banehalvdelen også. Liberaleren har ikke noe i mot det.

Politikerne bør nå ta de offentlige tilskuddene opp til vurdering. Når de klarer å skaffe penger til driften gjennom aktiviteter, bør tilskuddene fjernes. Ingen politiske parti bør få tilskudd fra kommunene, fylkeskommunen eller staten. De bør finansiere seg selv på samme måte som andre organisasjoner, noe de også har gjort ved siden av formidable store summer fra det offentlige.
Det er på tide å droppe melkekua staten for våre politiske partier.

Mest lest

Arrangementer