Ukategorisert

Forskjell på liv og lære

Sosialdemokrater har de siste årene kjempet hardt mot lederlønninger og fallskjermer i næringslivet. Det er tydeligvis stor forskjell på liv og lære i den gården.

Einar Førde må betegnes som en sosialdemokrat, som tidligere stortingsrepresentant og statsråd for Arbeiderpartiet. Han bør derfor gå under den gruppen som har kritisert lederlønninger og fallskjermer.

Sluttpakken Einar Førde fikk med seg da han forlot NRK, er langt større enn tidligere kjent. Hans arvtaker har nemlig fått svært dyrekjøpte råd.

Av NRKs resultatregnskap for i fjor går det fram at Einar Førde fikk etterlønn, som i 2001 beløp seg til 448.251 kroner, skriver Dagens Næringsliv.
I tillegg fikk kringkastingssjefen med seg halvannen månedslønn i 2002, og han fikk beholde sin VW Passat på NRKs regning i et halvt år.
I tillegg til etterlønnen har NRKs styre vedtatt å betale Førde 400.000 kroner i honorar for å være rådgiver for John G. Bernander etter skiftet av kringkastingssjef i juli i fjor.

Det er mulig Førde fortjener belønningen fra NRK. Likevel har hans kamphaner i Arbeiderpartiet, politikere Førde støtter fullt ut, hatt et hardkjør mot slike avtaler de siste årene. Det minste en kan forvente er at sosialdemokratene følger opp det en kritiserer i det virkelige liv. Det gjøres ikke. Dagens mediaoppslag er et bevis på det.

Det er langt mellom liv og lære i rosenes leir !

Mest lest

Arrangementer