Ukategorisert

La meg slippe lisensen

Liberalerens redaksjon har den siste uken tatt ei måling på hvor mye tid som går med til å se på NRK. Den tiden forsvarer ikke lisenspengene.

Det å få regning fra NRK har i mange år irritert undertegnede. Først og fremst fordi dette er en skatt, og som liberalist er jeg motstander av skatter. Det andre irritasjonsmomentet med regningen, er at prisen føles for høy i forhold til forbruket.

En i Liberalerens redaksjon har den siste uken tatt tiden på sitt forbruk på NRK. Med i statistikken er ikke NRK radio, som har stått på stereoanlegget ved tilfeldige besøk. Bortsett fra dette, er undersøkelsen helt nøyaktig.

I løpet av en uke har en av journalistene i Liberaleren sett NRK i 27 minutter. Disse minuttene er fordelt på nyheter, programoversikten, og litt fotball. Fra mandag 10. juni til og med mandag 17. juni er det tiden som har gått med på å følge NRK.
Det har blitt noen minutter mer på radio, men det er vanskeligere å måle ettersom den surrer og går omtrent uansett hvor en er.

Denne undersøkelsen viser for Liberalerens journalist at prisen for NRK er for høy. Avgiften forsvarer overhode ikke forbruket, i hvert fall i dette tilfellet. Vi er rimelig sikker på at det finnes lignende eksempler. Ja, det er helt sikkert ganske mange av oss. Med et slikt forbruk blir det helt galt å betale denne avgiften fra staten, en avgift som må karaktiseres som et statlig tyveri.

Liberaleren har bestandig vært imot NRK-lisensen. Denne ukens undersøkelse styrker troen på at vårt standpunkt har vært riktig. Nå oppfordres du til å gjøre en lignende undersøkelse. Gi beskjed til NRK hvis også du kjenner tyveriet på kroppen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer