Ukategorisert

Lykke til med landsmøtet

I helgen er det landsmøtet i Unge Høyre. Et landsmøtet som bør være i frihandelens tegn.

Unge Høyre skal ha ros for sitt engasjement for frihandel de siste årene. Faktisk er denne ungdomsorganisasjonen en motvekt til ”Attac” som ”herjer” landet i disse dager med argumenter av ymse slag.

Debatten rundt programkomitèens innstilling til nytt globaliseringsprogram vil være blant det mest spennende på landsmøtet. Programkomitèen har avlevert et ideologisk manifest som hyller globaliseringen og den verdensomspennende markedsøkonomien. En mulig konfliktlinje internt i Unge Høyre ventes å gå mellom de som mener programmet er passe liberalt og de som savner en klarere konservativ linje. Liberaleren ønsker at Unge Høyre viderefører sin liberale linje. Organisasjonen har gjort en god jobb i form av å markedsføre frihandel som et herlig og uslåelig virkemiddel. Landsmøtet ber videreføre dette.

Det er viktig at det finnes ungdomsorganisasjoner som tenker i de samme baner som oss i disse problemstillingene. Spesielt viktig blir det når vi liberale må komme på offensiven i forhold til ”Attac”. Unge Høyre har gjort en viktig jobb med å bevisstgjøre ungdommen om den globale økonomien. Denne jobben må de fortsette med også i fremtiden.

Mest lest

Arrangementer