Ukategorisert

Skatteoppgjøret klart

Mange kan glede seg over å få tilbake skattepenger i disse dager, men er ordet ”glede” riktig å bruke ?

Skatteoppgjøret er klart. I lang tid fremover vil aviser og nettsider vise oss hva artister, politikere, naboer, idrettsfolk og alle andre tjener og hva som er betalt i skatt. Det er tragisk at disse opplysningene offentliggjøres. Privatøkonomien er en personlig sak, og kun det. Liberaleren er ikke en stor forkjemper for lover og regler, men det at staten legger ut skatteoppgjøret, slik at media kan storkose seg med det, burde ikke ha vært lov.

Det er også mange som er glad over å få penger igjen på skatten. Selvsagt forstår vi disse. Det er tross alt bedre enn å bli skyldig. Likevel er skatt penger staten stjeler fra oss skattebetalere. Det at vi får penger igjen, betyr bare at staten har tatt litt mer enn det loven tillater. Derfor er ikke gleden så stor, når prinsippene legges til grunn for skatteoppgjøret.

Vi gjentar det enkle budskapet: Skatt er tyveri !

Mest lest

Arrangementer