Ukategorisert

Hagen i regjering ?

Media har en lang rekke saker om Fremskrittspartiet bør inn i regjering eller ikke. En merker det nærmer seg agurk tid.

Spørsmålet om Carl I Hagens parti skal med i regjeringen eller ikke er avklart for lenge siden. Verken Høyre, KrF eller Venstre er interessert i en slik utvidelse. Det har alle partiene sagt klart og tydelig ifra om, faktisk siden Samarbeidsregjeringen ble dannet. Spekulasjonene fra media er kun fyllstoff, fordi det nå er sommerferie.

Hadde Hagen kommet inn i varmen og fått regjeringsmakt, altså en helt hypotetisk tanke, ville det politiske livet ikke ha forandret seg så masse, bortsett fra langt flere interne diskusjoner i regjeringen om ulike standpunkter. Fremskrittspartiet er blitt et sentrumsparti. De bruker masse penger, har offentlige løsninger på altfor mange problemer. Partiet ønsker riktig nok fortsatt en del skattelettelser, men med rimelig tvilsom inndekning. Frp har fortsatt ”brune” elementer i innvandringspolitikken og kriminalpolitikken.

På bakgrunn av dette er det like greit at Fremskrittspartiet holdes unna regjeringskontorene. Som liberalist kan vi ikke stole på partiet, selv om de har en formålsparagraf en kan bli glad i.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer