Ukategorisert

Lær av ungdommen

De politiske partiene bør lære av sine respektive ungdomsorganisasjoner, som faktisk får flere og flere medlemmer.

I lang tid har det blitt hevdet at engasjementet for ungdommen er på tur ned. Dette stemmer ikke med medlemstallene de politiske ungdomspartiene har presentert.
Siden 2000 har ungdomspartiene fått 1389 nye medlemmer. For moderpartiene er utviklingen en helt annen. I perioden 1999-2001 mistet de 20.000 medlemmer.

Det er vanskelig å gi et fasitsvar på hvorfor ungdomsorganisasjonene er i vekst. Det finnes sikkert tusen meninger om hva grunnen er. Likevel må disse gjøre en del riktige ting i forhold til moderpartiene.

Vi tror ideologiske debatter som finner sted hos ungdommen trekker medlemmer til seg. Det er spennende å tenke prinsipper. I lang tid har ungdomspartiene fungert som politiske verksteder i samfunnsdebatten. Det får organisasjonene betalt for nå, gjennom en økt medlemsmasse. I forhold til alle moderpartiene er den ideologiske debatten levende i Fpu, AUF, Unge Høyre, Unge Venstre og Kristelig Folkepartis ungdom. Det kan en ikke si om moderorganisasjonene.

Ungdomsorganisasjonene er også flink til å lage aktiviteter for medlemmene. Det blir brukt penger på skolering, sosiale aktiviteter i form av blant annet sommerleirer og fester. Også det gir utslag på medlemstallene.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.