Ukategorisert

Vi må godta sivil ulydighet

Natur og Ungdom har avsluttet sine aksjoner i Hammerfest. Organisasjonen markerte seg kraftig gjennom sivil ulydighet.

Natur og Ungdom og stortingsrepresentant for SV, Heidi Sørensen, markerte seg med sivil ulydighet i Hammerfest i forbindelse med utbyggingen av Snøhvit. De klarte ikke å stoppe prosjektet, men fikk satt fokus på miljøpolitikk.

I det liberalistiske miljøet var det mange som reagerte sterkt på disse aksjonene. Mange liberale er imot sivil ulydighet. Det er et tankekord fordi vi ofte oppfordrer til dette selv på saker som betyr mye for oss. Blant annet verneplikten. Når Liberaleren eller FRIdemokratene oppfordrer folk til å nekte verneplikten, betyr det sivil ulydighet. En handling som ofte medfører straff og lange fengselsstraffer. På bakgrunn av dette, må vi tåle at også andre bruker de samme metodene på saker som betyr mye for de.

Liberaleren har tidligere vært positiv til Snøhvit. Det var derfor irriterende å følge aksjonene til Natur og Ungdom, fordi vi er for prosjektet. Likevel må vi akseptere aksjonsformen de brukte. Rett og slett fordi vi selv kan komme til å benytte sivil ulydighet en eller annen gang.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer