Ukategorisert

Hva er galt med ”The World” ?

Luksusskipet ”The Word” har vært ”Norge rundt” på sin jomfru tur. Mottakelsen av skipet er kjølig, og i Oslo ble skipet møtt av demonstranter.

Det var en gjeng fra Blitz som demonstrerte mot båten i Oslo. De syns ikke noe om at folk kan eie leiligheter om bord i en båt. Blitz ønsker heller å bruke rikdommen på fattige, som ikke har eget hus og som sliter med narkotika problemer.
Selvfølgelig gode tanker, men en sammenblanding av både debatten og politiske tanker.

Liberalerens redaksjon har sett ”The World”. Kun fra utsiden, ettersom også vi ble ”nektet” adgang til skipet. Det er privat eiendom vi snakker om. Skipet ”eies” nemlig av folk som har brukt enorme pengesummer for å kjøpe seg leiligheter om bord. Det er forståelig at rederiet ikke vil vise oss og andre de private rommene. Det skal faktisk bare mangle at en tar vare på eiendomsretten.

I motsetning til Blitz mener vi at det er greit at folk bruker sine egene penger til det som passer hver enkelt best. Om det innbefatter kjøp av leilighet i ”The World”, så er det helt greit. Det er en frihet hver enkelt må få lov å ha. Selvfølgelig kan en være misunnelig på de som har så mye penger, men det må være en positiv misunnelse. En skal ikke nekte andre ulike goder fordi en selv ikke har råd til dette. En slik holdning bør en ikke være liberalist for å ha. Der har Blitz helt klart noe å lære.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer