Ukategorisert

Norge best ?

Norge er fortsatt verdens beste land å leve i. Det viser en ny rapport fra FN som ble presentert i dag.

Dette oppslaget finnes hos mange i dag, både NRK og de største avisene gir omtale av rapporten. En rapport som dessverre vil brukes av politikerne for alt den er verdt. Slik ble forrige rapport brukt i siste valgkamp. Årets rapport blir helt sikkert ikke noe unntak.

FNs utviklingsprogram har sammenliknet 173 land, ut ifra kriterier som gjennomsnittlig levealder, inntekt og utdanningsnivå.
Norge toppet også listen i fjor, og rapporten konkluderer med at Norge er best på menneskelig utvikling. I tillegg er det nordmenn som lever lengst og tjener best.

Norge er uten tvil et bra land å bo i, spesielt hvis en sammenligner med andre land. Likevel har undertegnede på følelsen at rapporten ikke tar for seg mange viktige områder, blant annet skatter og avgifter, nasjonalisme og en del mer eller mindre dumme lover og regler. Vi er sikkert ikke det eneste landet med slike problemer, men vi har i grunnen nok å stri med.
Denne rapporten må ikke bli en hvilepute. Skjer det, blir det et tilbakesteg for oss som er liberale. Våre verdier må ikke glemmes, selv om landet vi bor i scorer høyt i slike rapporter. Det skal i hvert fall være nok å ta tak i. Det er bare å gå igjennom Liberalerens arkiver for å forstå det.

Hadde FN målt i ren frihet, ville utslaget ha blitt helt annerledes.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer