Ukategorisert

Kildesortering, huff huff !

Alle som i dag ikke kjenner til kildesortering av søppel kan grue seg. Miljøfanatikerne kommer sikkert snart til dere også.

I dag er Liberalerens redaktør i dårlig humør. Ikke fordi det har vært en dårlig dag. For dagen har vært god den, helt til jeg kom hjem og måtte gå igjennom det nye systemet for søplet Det er nemlig innført kildesortering for husholdningsavfallet. Maken til svineri skal en lete lenge etter.

I mange år har det kommunale og interkommunale renovasjonsselskapet fungert tilfredsstillende. Jeg har hatt en søppelpose i huset, som med jevne mellomrom bæres ut i dunken, som igjen tømmes av mannskaper fra Finnmark Miljøtjeneste AS. Tjenesten har vært god den, til tross for at et offentlig aksjeselskap utfører jobben.

Det har ikke vært nødvendig å bannes på ordningen med renovasjonen tidligere. Den fungerte jo så fint. Jeg skal likevel innrømme at jeg slapp noen ”nordnorske” gloser i dag, mens jeg satt meg inn i det nye systemet.
Med det nye systemet har jeg tre poser i skapet. En for papp og papir, en for glass og keramikk og en for matavfall. Plastikkpostene jeg har brukt til søppel i alle år kan fortsatt brukes , men nå skal de vranges før de er mottakelig for mitt daglige avfall. Posene skal også knytes to ganger før de kastet i dunken som fortsatt står på utsiden av huset. Er jeg uheldig å kastet ”galt” søppel i ”gal” pose, kan jeg risikere at renovatøren ikke tar med seg avfallet når stordunken tømmes.
Hvis søppelordningen var rimelig enkel før, er den når tilsvarende vanskelig nå. Snakk om å lage unødvendige og vanskelige ordninger, som folk flest må bli forbanna over. Jeg kan umulig være den eneste som reagerer.

Jeg ønsker meg nå et privat selskap som vil jobbe på mine premisser. Selv om det er renovasjon vi snakker om, må fortsatt kundene settes i fokus. Det er det noen som må ha glemt i utformingen av den nye ordningen.

Til dere som fortsatt ikke har kildesortering. Nyt tiden. Savnet etter den gamle søppeldunken blir større enn dere tror.

I god liberalistisk ånd frykter jeg for sivil ulydighet relativt raskt. All søpla kan fort havne i en og samme pose fortsatt. Verden kan umulig gå under fordi jeg blander pizza esker og gamle brødskriver, kan den vel ?

Mest lest

Arrangementer