Ukategorisert

En holdningsendring må til

Homofile og bifile menn har tre ganger høyere risiko for å ta sitt eget liv enn heterofile menn.

Det er Nettavisen som kommer med denne saken.

Mer enn hver femte homofile mann, 21 prosent, har lekt med tanken om begå selvmord. 12 prosent hadde virkelig forsøkt å ta livet sitt.

Det viser en stor amerikansk undersøkelse basert på intervju med nesten 3000 homofile og bifile menn i alle aldre.

Det er tre ganger flere enn gjennomsnittstallet, uansett legning. For mellom halvannen og tre prosent av alle menn oppgir at de har et eller flere selvmordsforsøk i løpet av livet. Mellom ni og femten prosent sier at de har overveiet det.

Liberaleren er klar over at dette kun er statistikk, og at statistikker kan vris på, slik at en får det svaret som ønskes. Likevel gir den et signal på at negative holdninger, som mange helt klart har til mennesker som ikke er heterofile, påvirker manges liv. Derfor er det ekstra viktig å jobbe for full likestilling på alle områder, uansett legning.

Det virker som samfunnet har blitt mer tolerant de siste årene. Debatten om homofili i kirken er et eksempel på dette. Den debatten er annerledes i 2002 enn den var for 10 år siden. Likevel må vi fortsette å jobbe for at alle skal aksepteres, uansett legning.

Mange vil mene denne undersøkelsen ikke er representativ for Norge. Det kan godt hende. Det hadde likevel vært morsomt å se en lignende undersøkelse for norske menn. Det kan hende mange i de religiøse miljøene hadde fått problemer med sin egen samvittighet.

Mest lest

Arrangementer