Ukategorisert

24-års grense for ekteskap ?

FrP vil forby innvandrer-jenter å gifte seg før de er 24 år. Et merkelig forslag som ikke vil bli vedtatt, heldigvis.

–Vi mener dette vil hindre tvangsekteskap, mener partiets innvandrerpolitiske talsmann, Per Sandberg.

Det er lite trolig at en aldersgrense vil føre til mindre tvangsekteskap. Uansett vil det medføre en betydelig forskjellsbehandling mellom ”norske jenter” og ”innvandrerjenter”. En helt uakseptabel forskjellsbehandling. De fleste politikerne innser dette. Derfor vil forslaget ikke bli vedtatt.
Skal det være en 24-års grense, må den være lik for alle. En kan ikke ha en lov for innvandrere og en lov for oss såkalte norske.

— Hensynet til de unge jentenes frihet er viktigere. Derfor dette forslaget, sier Sandberg til NRK P3.

Liberaleren mener dette forslaget tar langt mer frihet fra jentene enn det gir. Aldersøkningen på 6 år beviser det.

Vi har ikke en genial oppskrift på hvordan en kan bli kvitt problemet med tvangsekteskap, men det er lite som tyder på at strengere lovverk fikser saken. Tvert imot må holdninger endres i hver enkelt familie. Jentenes frihet må aksepteres i langt større grad enn i dag, både av foreldrene, men også av staten.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
anonymt
anonymt
18 years ago

24 år alderes grense til å gifte seg er helt befekt for folk som vil ikke akseptere jentes frihet. jeg er en jente og er nær på å bli tvunget til å gifte meg. jeg vet ikke hvor lenge jeg kan kjempe for min frihet, og har ikke lyst å gi opp, mentrenger hjelp til å stå på. jeg vil ikke gifte meg nå. jeg vil udtanne. jeg er helt enig for det der loven. være så snill la ikke foreldrene våre gjøre hva som helst med oss JENTER. stå på FrP gjør det for ossjenters skyld!..

Fra arkivet