Ukategorisert

Ytringsfrihet for alle

Vi kan lese i dagens VG at den islamsk-fundamentalistiske gruppen al-Muhajiroun, som støtter terroraksjonene i USA 11.september i fjor, søndag skal arrangere en marsj gjennom Londons hovedgate Trafalgar Square.

Mange ønsker å forby at denne markeringen skal finne sted. Bl.a Labour-politikeren Greville Janner er av denne formening. Som liberalist mener jeg dette er en helt feil måte å angripe ?problemet? på.

Å lovfeste hvem som har tillatelse til å demonstrere eller ikke, hører til de eldgamle ideene til kommunistene og facistene. La de heller få demonstrere for det de tror på, selv om Deres politiske budskap går langt utenfor både min og de fleste andres. På denne måten vil også den øvrige befolkningen bli engasjert og arbeidet mot terroren vil ta enda et steg i riktig retning. Å sette en stopper for at bestemte grupper ikke skal få ytre sine meninger vil etter min mening få en bomerang-effekt. Den vil slå tilbake å skape enda flere tilhengere av de mest ekstreme og fundamentalistiske grupperinger.

De gruppene som velger å ta steget videre til f.eks. voldelige og ødeleggende aksjoner, vil bli fanget opp av allerde gjeldende rett i britisk og eller for den saks skyld norsk lovgivning. Så mitt budskap må bli at ytringsfriheten bør gå foran alle de ulike politiske meninger som florerer i dagens samfunn.

Av Dan Femoen, Stud.polit/stud.jur

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
P.A.Rønning
P.A.Rønning
18 years ago

Helt riktig. La dem demonstrere, det skader ingen.
Det som skader noen er terroraksjoner.
Dessuten – å la tilhengerne av terror mot vesten samle seg i demontrasjontog er utmerket for etterretningsorganisasjonene, det vil kanskje dukke opp en og annen aktivist blant demontrantene.
(selv om det ville være dumt å eksponere seg på den måten)
Jeg regner med at videokameraene vil snurre ivrig
når de gir seg ut på gaten. Går det fredelig for seg
kan det ikke være noe å snakke om en gang, så lenge man observerer dem nøye :-))
MVH
PAR