Ukategorisert

Eldredebatten raser

Aksjonen til Rolf Wesenlund, Seniorsaken, har fått en kanonstart. Det er ikke rart ettersom organisasjonen kan skilte med den ene ”kanonen” etter den andre i medlemsarkivet.

Kjendisene har stått i kø for å vise sin sympati og deltakelse i Seniorsaken. Svært mange såkalte samfunnstopper er med på medlemslisten til Rolf Wesenlund. Faktisk betenkelig mange.

Mange av medlemmene har hatt fremskutte posisjoner på en eller annen måte. På den måten har de kunnet påvirke hvordan livet til folk flest skal bli. Det er både mediafolk, kulturpersonligheter og politikere på listen. Hvis alle over 50 har det så ille, hvorfor har de ikke gjort noe med dette tidligere, i posisjonene sine eller gjennom det politiske systemet som allerede finnes ?

Det finnes mange innfallsvinkler til denne debatten. Det kommer an på politisk syn, alder, bosetning osv. Personlig er jeg ikke imponert over de såkalte kampsakene til organisasjonen. Det er flere år siden jeg følte Rolf Wesenlund skjøt på samfunnet fordi han var blitt gammel. Hans protester mot det bestående kom allerede når ungdomskanalen TV Norge, vraket han som programleder i showet Wesenstund. Allerede da sendte Rolf Wesenlund ut de første signalene om at ting ikke var slik han ønsker.
Det er lett å være enig i at mye er galt i det norske samfunnet, men det å organisere ei ny stor pressgruppe er ikke veien å gå.

Personer over 50 år har det som regel greit i dagens Norge. De har det bra i dag, de vil få det fint som pensjonister og de hadde det fint som unge.
Denne aldersgruppen hadde ingen problem med å finne jobb som ungdommer. På den måten var det lett å tjene penger. De hadde også lett for å ta utdannelse for de som valgte det. Det å ha gjeld i ”gamle” dager var lønnsomt sammenlignet med for eksempel i dag. Det var også lettere med boliger i presstrøk. Kjøpekraften nok var mindre før enn nå. Dagens unge har riktignok større tilgang på videomaskiner, DVD-spill, PC`er, men det har med teknologisk utvikling å gjøre.
Denne seniorgruppen vil også få det bra som pensjonister. Wesenlund og co er sannsynligvis blant de siste som kan nyte godt av folketrygden. Det er også bygd opp en svært alders – og helsesektor, som skal ta imot denne generasjonen. Tenk bare på alle enerommene på aldershjemmene, som oftest betalt over skatteseddelen.
Jeg har rett og slett problemet med å se årsakene til all klagingen til disse personene.

Også vi liberalister vil endre samfunnet, men på en annen måte. Vi ber ikke om nye offentlige løsninger. Vi ber om frihet til å løse våre egene utfordringer og problemer. Et slikt senioropprør kunne ha hatt noe for seg. Istedenfor ligner det som nå ligger i luften som ren syting.

Mest lest

Arrangementer