Ukategorisert

Foreslår legalisering

En offisiell ekspertgruppe i Canada går inn for å legalisere marijuana. En viktig årsak til konklusjonen er at gruppen anser marijuana som mindre farlig enn alkohol.

Det er NRK som melder dette i dag.

Senatet i Canada har gitt gruppen i oppdrag å se på marijuana-problematikken i landet.
Nå har gruppen lansert en rekke forslag, blant annet at folk over 16 år kan få kjøpe marijuana, akkurat som med alkohol og tobakk.

Politikerne i Canada er ikke helt på linje med ekspertgruppen, men flere tar til ordet for avkriminalisering istedenfor legalisering. Det betyr i praksis at en ikke straffeforfølges personer som bruker stoffet.

Det er gledelig at det kommer slike meldinger. Det skjer riktig nok ikke for ofte, men likevel med jevne mellomrom. Det må være et tankekors for de fleste eksperter i Norge og våre politikere som står på forbudslinjen for alt den er verdt.

Liberaleren vil ha en liberalisering. Vi kommer til å stå hardt på dette standpunktet helt til politikerne innser galskapen i dagens forbudspolitikk.

0 0 vurdering
Vurdering
Tags:
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
katrine
15 years ago

Det er jammen paa tide at vaare Norske politikere ser paa denne saken. Legalisering av marijuana er en menneskerett, saa lenge alkohol blir solgt paa polet og regjeringa tjener penger paa det, saa bor de la folk faa royke cannabies.