Ukategorisert

DÅVØY HINDRER IT-MOTIVERING !

Statsråd Laila Dåvøy vurderer å lage forbudt mot såkalte dataparty. Hun mener slike arrangementer fronter narkotika i større grad enn IT-motivering.

–Vi har ingenting i mot at sunn, norsk ungdom samles for å ha det gøy, men når det begynner å gå utover helsen og moralen føler departementet at det må sette ned foten, sier Dåvøy.
–Dersom situasjonen ikke endrer seg drastisk vil departementet sannsynligvis forby The Gathering 2003. Vi vil ikke sitte på gjerdet og betrakte at ungdom fritt kan bedrive ulovligheter på slike arrangement, sier statsråd Laila Dåvøy til nettstedet hardware.no.

Hun har også uttalt seg om at på slike datatreff blir det brukt narkotiske stoffer, bl.a ecstasy og amfetamin.

–Som arrangører av datatreffet TheLAN tar vi sterk avstand fra hennes
uttalelser og kjenner oss absolutt ikke igjen i statsråds Dåvøys generaliserte uttalelser om slike arrangement. Vi mener det er feil av Dåvøy å uttale seg om noe hun selv ikke har opplevd. Derfor tok TheLAN initiativet og inviterte henne på en omvisning. Det var med skuffelse vi
mottok hennes avslag, skriver Jørgen Vigdal i ei pressemelding.

Han legger til TheLAN vil på det sterkeste oppfordre Dåvøy å trekke tilbake denne
uttalelsen inntil hun selv har vært på et datatreff. Slik saken står idag har vi ingen mulighet til å tilbakevise hennes påstander, noe vi opplever som sterkt urettferdig. Vi ser heller ikke hvordan hun eventuelt senere kan vurdere om «situasjonen har endret seg drastisk» dersom hun
ikke selv har erfart hvordan situasjonen er nå, skriver Vigdal.

Liberaleren er enig med arrangørene av TheLAN. Statsråden uttaler seg nå om ting hun ikke har peiling på. Det er også bemerkelsesverdig at en politiker i det hele tatt vurderer å blande seg inn i slike arrangementer. TheLAN er et fantastisk arrangement, der ungdom organiserer annen ungdom gjennom dugnadsinnsats. En skal skryte av ildsjelene og ikke komme med massiv kritikk, som i beste fall kan karakteriseres som skrivebom.

Liberaleren er sjokkert over statsråd Laila Dåvøy. Det er oppsiktsvekkende at en statsråd er på så dypt vann. Til arrangørene av TheLAN sier vi bare lykke til videre og stå på !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer