Ukategorisert

Det lukter krig

Det lukter virkelig krig mellom USA og Irak. Mulighetene for at USA etter hvert får med sine allierte er tilstede, men landet er beredt til å gå til krig på egenhand.

Konklusjonen om en mulig krig kan tas enkelt etter å ha lest de uttallige avisoppslagene på internett, etter at President George W. Bush holdt tale i FN. Det virker som han mener alvor, noe de fleste aldri har tvilt på.

For personer som ikke ønsker krig, kan det virke som Bush vil gjøre det faren aldri klarte, nemlig å ta livet av Iraks ubestridte leder, Saddam Hussein.

Regimet i Irak er ikke på noe måte et drømmestyre. De undertrykker, respekterer ikke markedsøkonomi, ikke demokratiet, ikke frihet eller noe av det andre vi liberalister setter så høyt. Er det verdt å gå til krig for dette ?

Det er delte meninger om det spørsmålet, også i det liberalistiske miljøet. Krig er det verste som finnes. Det skal være unødvendig i 2002 å gå til krig for å fremtvinge positiv utvikling i Irak, men også i andre land som ikke respekterer det vi setter så høyt. Tenk alle uskyldige en krig vil gå utover. Folk som har det ille under dagens regime, men som vil få det verre i, under og muligens etter en krig.

Det må finnes andre løsninger å bli kvitt dagens regime i Irak enn bare krig. Krig fører lite godt med seg. Derfor anbefaler vi at alle andre muligheter prøves før USA sin krigsmaskin settes inn i en ny konflikt verden ikke trenger.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer