Ukategorisert

Avgifter = smuglersprit

Politiet i store deler av landet prøver nå å rulle opp saken der farlig smuglersprit er på avveie. Til nå er det mistanke om to dødsfall i forbindelse med denne spriten.

Politiet flere steder i Sør-Norge skal nå sjekke om personer som har dødd den siste måneden, kan være forgiftet av metanol.
Siden før helgen er seks pasienter innlagt ved Sykehuset Østfold Fredrikstad med metanolforgiftning. Flere av dem var så hardt skadet at de ifølge legene ville dødd uten behandling. Ytterligere to personer fra Bærum er behandlet ved Rikshospitalet, skriver VG.

Politiet har så langt kontroll over rundt 1300 liter av den livsfarlige smuglerspriten. Hvor stort partiet var i utgangspunktet, og hvor det kom fra, er foreløpig uklart.

Dette er en tragisk sak. Derfor skal Liberaleren være forsiktig med å skyte på noen spesielle. Vi konkluderer likevel med at avgiftsnivået på alkohol er for høyt i dette landet. Det er årsaken til at det foregår smugling og produksjon av hjemmevarer i stor skala. Reduksjon i alkoholavgiftene ville ha hindret tilgang på dårlig eller livsfarlig sprit. Ingen, eller i hvert fall svært få hadde kjøpt tvilsomme varer dersom kvalitet var tilgjengelig til en fornuftig pris.

Avgifter er lik smuglersprit. Smuglersprit er ofte lik dårlige varer. Politikerne kan gjøre noe med problemet hvis de vil. Det er kun snakk om vilje til å sette ned avgiftene. Den viljen mangler i dag.

Tags:

Mest lest

Arrangementer