Ukategorisert

Vil la homofile få adoptere

Debatten om nestledere i Arbeiderpartiet fører i hvert fall noe godt med seg. Kandidatene markedsfører liberale standpunkt. Den siste saken kan glede homofile.

Det er Karita Bekkemellem Orheim og Trond Giske som ønsker å la homofile og lesbiske adoptere barn. For noen få år siden var et slikt standpunkt utenkelig blant toppene i Arbeiderpartiet. Intern valgkamp og fremtiden gjør tydeligvis bra for oss som ønsker liberale standpunkt.

–Jeg kan ikke se at folks seksuelle legning avgjør hvor god omsorgsperson de er. Det viktige er at de som skal adoptere har stabile og gode familierelasjoner og at de er flinke til å ta seg av barn, sier Giske til TV 2.
Det er umulig for Liberaleren å være uenig med Giske.

Nestleder-kandidat og leder for Aps kvinnebevegelse Karita Bekkemellem Orheim håper at dette blir Arbeiderpartiets offisielle politikk.
–Nå er det opp til partiets landsmøte å avgjøre om vi skal kjempe for homofiles rett til å adoptere, sier den tidligere barne- og familieministeren.
Også Liberaleren håper på ny offisiell politikk fra Arbeiderpartiet.

Skulle disse to kandidatene få flertall i partiet, vil Norge om få år likestille alle par, uansett hvilken legning en har. Liberaleren ser frem til den dagen.

Mest lest

Arrangementer