Ukategorisert

Hadde mel i posen

Motorsyklisten ble tatt på fersk gjerning med en kilo hvitt pulver, men innholdet var ikke så spennende som politiet trodde.

Saken ble framstilt som den største amfetaminsaken på Sunnmøre i år, og politiet ønsket å iverksette en storstilt jakt på «bakmenn», skriver VG.
Det var to lensmannsbetjenter ved Ørskog lensmannskontor som fant posen etter at 27-åringen var involvert i en motorsykkelulykke. De var skråsikre på at det var amfetamin de fant i posen, og mannen ble varetektsfengslet i fire uker.

Denne saken er morsom, fordi den viser hysteriet mot narkotika på sitt verste. Den viser også at Norge bryter ethvert fornuftig prinsipp om varetektsfengsling, som Norge har fått mye kjeft for tidligere.
Liberalerens medfølelse går til personen som ble fratatt sin frihet på helt feil grunnlag av politiet.

Ingen trodde på mannen, som påsto at det var hvetemel han hadde i posten. Polititjenestemennene mente at de hadde erfaring nok til å slå fast at det dreide seg om amfetamin. Den erfaringen hadde de tydeligvis ikke.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Ja til bompengerJa til bompenger
    Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
  • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
    Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.