Ukategorisert

Moderasjon eller ikke ?

Det ligger an på betydelig økning i lønnen for medlemmer av regjeringen og stortingsrepresentanter, til tross for at mange av disse snakker varmt for moderasjon.

Tidligere denne uken gikk LO-sjef Gerd Liv Valla og Jens Stoltenberg ut å snakket varmt for moderasjon. Alle lønnsmottakere må være forsiktige i sine lønnskrav. Samme dag som dette utspillet ble det kjent at LO hadde gitt sine avdelingsledere store lønnshopp, betydelig mer enn såkalte vanlig lønnsmottakere fikk i årets oppgjør. Snakk om dobbelmoral.

I morgen legger regjeringen fram et av tidenes strammeste budsjetter. Samtidig forbereder Stortingets lønnskommisjon lønnstillegg for statsminister, statsråder og stortingsrepresentanter. Det ligger an til lønnshopp for våre politikere. Det blir spekulert i lønnshopp på 48.000 kroner. Innstillingen fra lønnskommisjonen skal legges fram i midten av oktober, og vedtaket vil ha tilbakevirkende kraft fra 1. oktober.

Liberaleren har tidligere kommentert dobbeltmoralen. Vi har ikke spesielt imot høyere lønn for disse, men de må slutte å snakke om moderasjon når de ikke følger opp moderasjonslinjen i praksis, i hvert fall når det er snakk om egen lønn.
LO var gode i sin argumentasjon for høyere lønn for sine avdelingsledere. I følge organisasjonen ville flere forsvinne til annen virksomhet dersom LO ikke var konkurransedyktig på lønn. Dette poenget har Liberaleren, men også NHO brukt tidligere på blant annet debatten om lederlønningene. Da fnøs LO av argumentasjonen. Likevel bruker de samme argumenter nå, men denne gangen gjelder det egne ansatte. Fortsatt dobbelmoral der i gården.

Lønninger bør avgjøres mellom hver enkelt bedrift og hver enkelt arbeidstaker. På den måten bestemmer markedet lønningene. Enklere kan det ikke gjøres.

Mest lest

Arrangementer