Ukategorisert

Bra kuttforslag, patetisk Alvheim

John Alvheim, Stortingets gamle grinebiterske julenisse, som elsker å sløse vekk andre menneskers penger, er atter kvalm!

Alvheim hisser seg opp over at regjeringen vil kutte den generelle støtten på 4 000 kr til gravferder. Regjeringen vil erstatte denne med behovsprøving på inntil 15 000 kr. Jeg synes det er horribelt å kaste vekk skattebetalernes penger på døde mennesker. Barn dør i Afrika hver dag, og så skal man subsidiere norske lik!

Problemet er ikke at regjeringen kutter denne støtten, men at de erstatter den med noe annet, den burde vært feid vekk i en jafs.

Noen vil sikkert tenke at jeg er kynisk og fæl og at man ikke skal belaste de pårørende mer. Vel, gravferder koster, og noen skal betale for det. Det eneste rettferdige er at de som har glede av begravelsen betaler for det, enten det er de pårørende eller den døde selv forut for sin død. Problemet er vel i større grad at regjeringen har forbudt alternative utnyttelser av lik! Det er eksempelvis forbudt med både naturlig forråtnelse og salg av legemsdeler.

I en verden der mennesker dør på grunn av mangel på donororganer, så er det forbudt å ta seg betalt for kroppen sin. I en fri verden ville det oppstå et marked der man kunne selge kroppen sin, eller deler av den, før sin død og bruke de pengene til egen nytelse mens man fortsatt levde. Eller man kunne sette tilside penger til sin egen begravelse.

For å være helt ærlig! Jeg synes det er morbid at jeg skal måtte betale ekstra skatt for at Alvheims slektninger eller ham selv skal slippe å betale for det når han kreperer. Jeg skal tvert imot juble over at en av Stortingets ondeste mennesker er forsvunnet fra jordens overflate, et menneske som har viet sitt liv til til kristenmoralisme og sløsing med andre folks penger.

Gi oss en fri verden for de levende og slutt å prioritere de døde!

Mest lest

Arrangementer