Ukategorisert

Krever kutt i pressestøtten

Fremskrittspartiet vil kreve kraftige kutt i pressestøtten i budsjettforhandlingene med Bondevik-regjeringen.

Det sier mediepolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen i Frp til Kampanje, ifølge NTB. Ifølge Knudsen vil Frp fremme krav om at hele pressestøtten avvikles i løpet av ett til to år. I regjeringens budsjettforslag for 2003 utgjør pressestøtten totalt 298,5 millioner kroner.

For en liberalist er det for tiden vanskelig å finne saker en kan være enig med Fremskrittspartiet i. Derfor er det svært gledelig at Knutsens utspill kommer nå. Pressestøtten bør fjernes. Det er hyggelig at Fremskrittspartiet stadfester sitt tidligere standpunkt, etter at det i høst ble skapt tvil om også denne programposten var endret i partiets politikk.
Denne tvilen skapte stortingsrepresentant Karin Ståhl Woldseth, som proklamerte få problemer med pressestøtten.

Liberaleren ønsker å avvikle ordningen med pressestøtte. Skattebetalernes penger skal ikke brukes til å subsidiere et næringsliv som burde klare seg på egen hånd. Vi er også skeptisk til konkurransevridningen denne ordningen gir.
Ordningen med pressestøtte er blodig urettferdig. Noen aviser får, mens lokal-tv og lokalradiostasjoner ikke får. Ordningen bør avvikles. Det hadde vært hyggelig om Fremskrittspartiet kan bruke sin posisjon på meningsmålingene til å gjøre nettopp dette i budsjettforhandlingene med regjeringen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer