Ukategorisert

En av tre har drukket smuglersprit

En av tre norske menn har drukket smuglersprit. De ulovlige varene er mest utbredt i Møre og Romsdal og Trønderlagsfylkene.

Mens en av tre av menn svarer ja på spørsmålet om de har drukket smuglersprit, har kun 8 prosent av kvinnene samme svar. Tallene kommer fram i en undersøkelse Sentio Norsk statistikk har gjort for Nationen. Det er også store geografiske forskjeller. 20 prosent av dem som bor i bygdene har drukket smuglersprit mens tallet for byene bare er 15 prosent. Folk i 30 – 39 års alderen og med høy inntekt ligger på topp når det gjelder kjøp av ulovlig sprit, ifølge undersøkelsen.

Disse tallene betyr i klar tekst at mange ikke har respekt for lovverket vi har på dette området. Når respekten er borte, forsvinner mye av grunnlaget for lovene.

Liberaleren har ikke mye imot smuglersprit. I prinsippet bør det være fri flyt av varer over grensene, det bør gjelde for brennevin også. Sakte, men sikkert vil ei slik utvikling også komme til Norge, slik praksisen har vært blant annet i EU.

Skal en komme smuglingen til livs kan det kun gjøres ved å senke avgiftene på alkohol, noe Liberaleren har vært inne på mange ganger tidligere. Denne viljen til å redusere avgiften er fullstendig borte hos politikerne, noe forslaget til statsbudsjett for 2003 bekrefter til det fulle. Inntil avgiftene reduseres må alle akseptere sprit over grensene, til tross for ulovligheten av denne virksomheten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer