Ukategorisert

Jubler for bingoen

Kulturdepartementet har bestemt å heve gevinstgrensene for radio- og TV-bingo fra nyttår. Det vil gi bedre rammevilkår for aktørene.

I dag er det jubel i denne bransjen. Kulturdepartementet gjør noe med et regelverk som har vært firkantete i mange år. Liberaliseringen kunne ha gått lengre, men det tenker lokale redaktører og økonomisjefer lite på når endringene går til deres fordel.

Grensen for enkeltgevinster økes fra 2.500 kroner til 4.000 kroner, mens den samlede gevinstverdien for hvert enkelt arrangement økes fra 12.000 kroner til 20.000 kroner. Ekstragevinsten økes til 4.000 kroner.
Dersom gevinsten ikke utdeles, kan den overføres til neste arrangement. Oppsamlingsgevinsten kan samles i to forskjellige potter som hver ikke må overstige 36.000 kroner. Det kan kun utbetales én oppsamlingsgevinst per arrangement, har departementet bestemt.

Hadde Liberaleren fått bestemme ville vi ha liberalisert ytterligere. Faktisk avviklet hele lotterilovgivningen. På den måten ville hver enkelt aktør ha fått bestemme premiepotten selv. På den måten ville bransjen ha fått like konkurransevilkår med andre som opererer i dette markedet. Det skal holde å nevne Norsk Tipping som en av aktørene. Fjerning av lovverket ville ha gitt markedet all makt, noe alle ville ha tjent på.

Nå vil tilhengerne av kulturdepartementets holdning si at full liberalisering ville ha ført til konkurransevridning for andre organisasjoner som driver med bingoer, gjerne foreninger som har ukentlige bingokvelder på samfunnshuset. Liberaleren ville selvsagt ha fjernet hindringene også for disse, slik at konkurranseforholdene ble lik for alle aktørene. Vi har problemer med å forsto hvorfor det for enhver pris skal være lover og regler for absolutt alt. Noe er mulig å drive uten innblanding fra politikere og byråkrater. Bingoer bør være en slik ting.

Tags:

Mest lest

Arrangementer