Ukategorisert

De umoralske avgiftene

Forhandlingene om statsbudsjettet for 2003, som nå pågår, bør resultere i kraftig reduksjon i avgifter.

Det har i flere uker blitt fleipet med blant annet Fremskrittspartiet, fordi Carl I Hagen og co ønsker reduserte avgifter på blant annet alkohol og tobakk. Liberaleren støtter kravet fra Fremskrittspartiet, og håper det blir resultatet i forhandlingene som nå pågår.

Det er umoralsk at staten krever inn enorme beløp på kjøp av varer. Tidligere i høst var det et innslag på Dagsrevyen, der ei flaske sprit til nesten 300 kroner i Norge, kostet kun knappe 80 i Tyskland. Det var de statlige avgiftene som hadde skylden for differansen i prisen. Dette er umoralsk, faktisk sykt. Det er et under at vi som bor i Norge har godtatt denne avgiftspolitikken i flere tiår.

For politikerne hadde det vært en katastrofe rent økonomisk om befolkningen sluttet å røyke eller drikke, i hvert fall varer staten avgifts belegger. Så store summer utgjør disse skattene i statsbudsjettet. For oss som regner skatt som tyveri, kan vi slett ikke godta de skyhøye avgiftene på for eksempel alkohol og tobakk.
Norge har høye avgifter på en langt rekke andre områder, men det er dessverre noen få produkter som får oppmerksomhet, blant annet de vi nevner ovenfor.

Fremskrittspartiet bør gjøre det de kan for å senke avgiftene denne gangen. Ikke bare litt, men så det monner for folk flest. Selvsagt bør ikke en slik prioritering gå utover rammen for statsbudsjettet. Det betyr at det samme partiet bør komme med gode forslag på kutt. Av et budsjett på over 550 milliarder kroner bør ikke det by på de store problemene.

Liberaleren bruker ofte slagordet ”Skatt er tyveri”. Avgiftene i Norge er ekstraskatter folk flest blir pålagt av politikerne. Dette er uakseptabelt.
Senk avgiftene, gjør det nå !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer