Ukategorisert

Stakkars baby

Kongehuset er i skuddet som aldri før. I helgen ble Kong Harald tatt for fartsovertredelser. I går ettermiddag kom beskjeden vi republikanere frykter. Mârtha Louise er gravid.

De neste månedene vil kongehuset få masse omtale, positiv omtale i media. Alle vil bry seg om Mârtha Louises svangerskap. Ifølge ei pressemelding fra slottet er hun gravid, og paret Ben venter barn til våren.

Ikke misforstå, Liberaleren har overhode ikke noe imot barn, heller tvert imot. Det er gledelig at par har det bra og lager barn. Likevel er denne graviditeten rimelig spesiell, sett med øyner til folk flest. Det er grunnen til den enorme oppmerksomheten denne graviditeten vil få. En oppmerksomhet som sannsynligvis vil styrke kongehuset sin stilling. Det liker vi ikke noe særlig, ettersom vi er for å avvikle denne styreformen, som både er gammeldags og lite rett rent prinsipielt.

Mârthas Louise og Ari Bens unge vil foreløpig bli nummer tre i arverekken, etter kronprisen og prinsessen selv. Det i seg selv vil gi en spesiell oppvekst, en oppvekst med langt mindre frihet enn det andre har. Det er heller ikke bra. Det å bli født med begrenset frihet på grunn av styreformen i et land er fullstendig galt. Det gir et nytt påskudd for å avvikle monarkiet. Stakkars unge !

For øvrig har Liberaleren ingen problemer med å sende våre hilsninger til den vordene mor, uten spesielle baktanker.

Tags:

Mest lest

Arrangementer