Ukategorisert

Vil forby lovlige annonser

Stortingsrepresentant Steinar Bastesen vil forby en del annonser på TV2 sin tekst-tv. Han glemmer fullstendig at denne virksomheten er fullt lovlig av TV2.

Han vil nå sette en stopper for telesex-tilbudene på TV2s tekst-tv, skriver Aftenposten.
Bastesen mener annonsene kan virke støtende for mange og krever at kulturminister Valgerd Svarstad Haugland griper inn for å stanse sex annonseringen.
TV2 avviser kritikken og sier annonsene er uproblematiske fordi de holder seg innenfor norsk lov.

Utspillet til Bastesen kommer i sammenheng med at Dagbladet har varslet at de kommer til å stramme inn på sine annonser av denne typen. Det er selvfølgelig en frihet hver enkelt redaksjon må få lov å ha.

Liberaleren stiller spørsmålstegn med Bastesens vurderingsevne. Han vil faktisk delta i redigeringen av TV2 sin tekst-tv med sin henvendelse til kulturministeren. Det er ikke en politisk oppgave. Han oppfører seg som en gammel moralist, som tydeligvis leter etter saker han kan markere seg selv og partiet sitt på. Vi mener han velger feil sak.

Norge har en streng lovgivning på dette området allerede. Aktørene som driver i dette markedet reguleres i hjel. Det er slett ikke tid for innstramninger, heller tvert imot. I tillegg har det med å annonsere for alle typer tjenester med ytringsfriheten å gjøre. Politikerne skal være svært forsiktig med å innskrenke ytringsfriheten ytterligere.

I sak kan det hende kulturministeren er enig med stortingsrepresentant Bastesen, men Valgerd Svarstad Haugland har sannsynligvis nok skjønn til å ikke gripe inn i saken. Alt annet vil forundre oss veldig. Det finnes grenser for hva politikerne skal bruke tid på. Det finnes også grenser for hva som kan reguleres av lover og regler.

Har Bastesen rett i at folk blir støtt av annonsene på TV2 sin tekst-tv, så vil dette regulere seg selv på en naturlig måte. De som har problemer, vil rett og slett slutte å bruke TV2 på dette området.

Mest lest

Arrangementer