Ukategorisert

Gi Tsjetsjenia sin selvstendighet !

Russland bør gi Tsjetsjenia sin selvstendighet så raskt som mulig, og avslutte den fæle krigen som vesten dessverre har glemt.

Gisselsaken i Moskva sjokkerer alle, også oss som er liberale og mener vi har svaret på et hvert samfunnsproblem. Det er vanskelig å finne ord når nesten tusen mennesker er innesperret med enorm frykt for sitt eget liv.

Verden har forandret seg kraftig. Det er ikke stor fare for krig, slik vi kjenner det fra ”gamle dager”. Isteden har terrorismen overtatt mer og mer. Det som skjer i Russland er et eksempel, men 11. september i 2001 er et annet. Terror kan en gjøre lite med, dersom problemet ikke tas med roten. Problemet i Russland er at Putin ikke vil gi Tsjetsjenia sin selvstendighet, sin frihet. Russland bør trekke seg ut umiddelbart, og la Tsjetsjenia bli en selvstendig stat.

Det er problematisk for en liberalist å forsvare nye grenser, og de nasjonale følelsene det medfører. Det er likevel uforståelig hvorfor Russland skal holde på Tsjetsjenia for enhver pris. Olje og sikkerhetsspørsmålet er ikke gode nok argumenter, når denne konflikten er rota til mye vondt blod i deler av store, gamle Sovjetunionen. Derfor slår jeg på stortrommen for egen regning: Gi Tsjetsjenia den friheten folket kjemper for !

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
J. Andersen
J. Andersen
19 years ago

Og NÅR skal du og resten av Fridemokratene – som jeg snart ikke gidder å ta høytidelig mer – stå opp mot sivilisasjonens største fiende gjennom alle tider – ISLAM??? Dette 1400 år gamle oppkastet velter som en tsunami inn over den frie verden og truer med å utslette alt jeg trodde vi liberalister skulle verne om av friheter og rettigheter. Å opprette ENDA EN eokambrisk torturgryte og terroristbase når muslimene er i full gang med å gjennomføre verdenshistoriens desidert største invasjon og okkupasjon – av Vesten og den øvrige frie verden -, er så Ole Kopreitan’sk nyttig idioti at… Read more »

Inger-lise
15 years ago

DERE har ikke noe om helsevernet jooooh!
drittsekker dette her er dårlige saker!

Tsjetsjener
Tsjetsjener
14 years ago

Dere sjønner ikke oss, fordi dere ikke bodde der og viste ikke hva betur krig. MVH. Tsjetsjener.

Tsjetsjener
Tsjetsjener
14 years ago

1000 takk for Bjørn Magne Solvik!

toe
toe
14 years ago

Trodde poenget for Liberaleren var maksimal frihet for enkeltmennesket. Er du så sikker på at det blir resultatet dersom Putin og Russland gir etter for terroristene? Er du så sikker på at det er et flertall av de som bor i Tsjetsjenia som er for en uavhengighet av Russland? Hvorfor ikke heller la Finnmark bli en egen samisk nasjon? Like naturlig det…

CHECHEN GIRL
CHECHEN GIRL
13 years ago

J. Andersen

RUSSLAND KLARER ALLDRI Å FÅ UT ISLAM AV TSJETSJENIA!!!!!!! DE HAR KRIGET MOT OSS I 300 ÅR.. OG HAR IKKE FÅTT DET TIL ENNÅ DE KLARER DET IKKE HELLER I DE NESTE 300 ÅRENE.. TSJETSJENERE DRIVER IKKE MED TERROR. DET VAR VEL RUSSLAND SOM BEGYNTE Å KRIGE MED TSJETSJENIJA FØRST.. !!! ER DET IKKE VEL??? DU OG HELE VERDEN SKAL KOMMER TIL Å DØ FØR VI SKAL GI OPP ISLAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fra arkivet