Ukategorisert

Gi Tsjetsjenia sin selvstendighet !

Russland bør gi Tsjetsjenia sin selvstendighet så raskt som mulig, og avslutte den fæle krigen som vesten dessverre har glemt.

Gisselsaken i Moskva sjokkerer alle, også oss som er liberale og mener vi har svaret på et hvert samfunnsproblem. Det er vanskelig å finne ord når nesten tusen mennesker er innesperret med enorm frykt for sitt eget liv.

Verden har forandret seg kraftig. Det er ikke stor fare for krig, slik vi kjenner det fra ”gamle dager”. Isteden har terrorismen overtatt mer og mer. Det som skjer i Russland er et eksempel, men 11. september i 2001 er et annet. Terror kan en gjøre lite med, dersom problemet ikke tas med roten. Problemet i Russland er at Putin ikke vil gi Tsjetsjenia sin selvstendighet, sin frihet. Russland bør trekke seg ut umiddelbart, og la Tsjetsjenia bli en selvstendig stat.

Det er problematisk for en liberalist å forsvare nye grenser, og de nasjonale følelsene det medfører. Det er likevel uforståelig hvorfor Russland skal holde på Tsjetsjenia for enhver pris. Olje og sikkerhetsspørsmålet er ikke gode nok argumenter, når denne konflikten er rota til mye vondt blod i deler av store, gamle Sovjetunionen. Derfor slår jeg på stortrommen for egen regning: Gi Tsjetsjenia den friheten folket kjemper for !

Mest lest

Arrangementer