Ukategorisert

Døgnåpne butikker

Regjeringen sendte i slutten av forrige uke et forslag til Stortinget som betyr døgnåpne butikker, et forslag som vil få flertall i nasjonalforsamlingen.

Regjeringen har bestemt å oversende en sak til Stortinget hvor de ber om at reguleringen av butikkenes åpningstider oppheves. Det betyr at innbyggerne i praksis kan handle inn til helgen uansett når på døgnet de måtte ønske. Men regjeringen legger ikke opptil å endre reglene for åpningstider på helligdager.
Forslaget vil få flertall.

Liberaleren er glad for regjeringen holdning, og den er i tråd med det vi spådde for en tid tilbake. Det var riktignok ikke vanskelig å spå i denne saken, ettersom Sem-erklæringen har løftet regjeringen nå følger opp.

Vi beklager likevel at regjeringen ikke legger opp til endringer på såkalte helligdager. Det betyr at søndagene fortsatt vil bli ”søndag” på godt og vondt. Det er rart en ikke liberaliserer fullt ut når en først har sjansen. Liberaleren mener bestemt at Kristelig Folkeparti er bremseklossen for frihet for folk flest på helligdager.

I proposisjonen fra regjeringen legges det ikke opp til at salg av alkohol i butikkene skal følge åpningstidene. Reglene skal være slik de er i dag.
Dette er også et punkt i forslaget vi beklager. Alkohol er en lovlig vare på lik linje med andre produkter butikkene selger. Derfor burde folket ha fått kjøpt seg øl på en sen fredagskveld, på lik linje med brød, aviser, tobakk og melk.

Vi konkluderer likevel at Norge går fremover, selv om noen saker tar litt lengre tid enn andre.

For oss liberalister er friheten til å handle det vi vil når vi vil en viktig del av ideologien. Synd Kristelig Folkeparti ikke ser saken på samme måte.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer