Ukategorisert

Ble sensurert bort !

Reprisen av siste ukes ”Torsdagsklubb” kom ikke på lufta i går kveld fordi Kåre Valebrokk tok programmet vekk fra plakaten. Det hevdes Valebrokk bedriver sensur, noe han helt klart gjør.

Deler av Liberalerens redaksjon så ”Torsdagsklubben” siste torsdag. Som vanlig moret vi oss over mange av poengene til komikerne. De har gode poenger blandet med masse ironi. Jespersens ”tale” om Kjell Magne Bondevik må ha truffet som et skudd, i hvert fall målt på reaksjonene i ettertid.
Landets statsminister bør tåle dette. Han har lagt opp til mange av poengene selv, med blant annet åpenhjertige intervju i Se & Hør. Det må bli mat for mons for et program som torsdagsklubben. Ingen hørte noe fra Bondevik når det ble harselert med andre enn han selv i denne klubben. Blant annet har Nils Arne Eggen fått ”en kraftig en” tidligere, men da var det stille som kraven fra Bondevik og andre som nå kritiserer programmet.

TV2 sjef Kåre Valebrokk, har fått kritikk fordi han tok bort reprisen, som skulle ha vært sendt i går kveld. Det er klart han driver sensur, og må gjøre det fordi TV2 har fått konsesjon fra den samme ”overmakten” som nå føler seg støtt. Med konsesjonen må kanalen holde seg på ”god fot” med politikerne. Det er den viktigste grunnen til at Valebrokk ikke sendte reprisen, selv om han ikke innrømmer dette.
Valebrokk har et poeng i at mange redaktører sensurer, spesielt i avisredaksjoner som han sammenligner seg med. Dette stemmer, men disse redaktørene redigerer avisen sin for å gi et best mulig produkt og ikke fordi de har konsesjoner de er redd for å miste en gang i fremtiden.

Derfor er Liberaleren imot konsesjoner. En av de viktige grunnene for det er politikernes muligheter til å yte press ovenfor driverne, slik som Valebrokk nå opplever. En annen ulempe med konsesjoner er hinder mot den frie konkurransen, men det er en annen debatt.

Vi kan avslutte med å si vi venter i spenning på neste sending av Torsdagsklubben. De siste dagers debatt vil helt sikkert bli markert i programmet, alt annet vil være skuffende.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer