Ukategorisert

Vil kriminalisere horekunder

Kristelig Folkeparti vil kriminalisere horekunder. Det betyr at partiet ønskes omkamp på saken, en omkamp Liberaleren håper KrF taper.

Partileder Valgerd Svarstad Haugland tror at dersom det blir ulovlig å kjøpe sex, vil det dempe etterspørselen og føre til mindre prostitusjon.

Liberaleren er uenig med Haugland. Et forbudt vil etablere et større svart markedet. Et markedet det er liten eller ingen kontroll med. Det må bekymre partilederen i Kristelig Folkeparti og andre som vil regulere alt med lover og regler.

Av en eller annen grunn har debatten om prostitusjon blusset opp igjen. Vi opplever debatter på TV og i avisoppslag. Liberaleren har et avslappende forhold til saken, selv om det prinsipielle er svært viktig. Det handler om retten til å bestemme fullt og helt over egen kropp. En frihet alle skal ha ansvaret for selv.

For ordens skyld kan vi minne om at justisministeren ikke er enig med KrF. Dermed kan det se ut som om omkampen er tapt, før den kom ordentlig i gang.
Heldigvis for det !

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
    Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.