Ukategorisert

Høye avgifter = ulovligheter

Politiet i Oslo har avdekket at fire restauranter har servert gjestene sine smuglersprit.

Forrige helg slo politi og tollere til mot 20 utesteder i hovedstaden, og analyser av spritbeslagene viste at fire av utestedene har fylt utblandet teknisk sprit på originalflasker, melder NRK.

Liberaleren har gang på gang vært innom avgiftspolitikken på blant annet alkohol. Ofte har vi fokusert på smugling av brennevin for folk flest på grunn av de høye avgiftene. Vi skal i dag legge til at de samme avgiftene selvfølgelig fører til ulovligheter også i restaurantbransjen, noe politiet har bevist med sin kontroll forrige helg.
Skal en få bukt med problemene i bransjen, må det illegale markedet lukes bort. Det kan kun gjøres med kraftig nedsettelse av avgiftene, slik at det å kjøpe smuglesprit ikke blir lønnsomt. Det er nesten utrolig at politikerne ikke skjønner dette !

Forhandlingene med statsbudsjettet for 2003 gir regjeringspartiene en unik mulighet til å få bort smuglespriten, både i bransjen, men også for folk flest. Den muligheten bør Høyre, KrF og Venstre benytte seg av.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer