Ukategorisert

Hemmelige pengegaver

NHO-sjefen Jens Ulltveit-Moe ga 100.000 kroner fra egen lommebok for å få valgt Bondevik til statsminister.

Ulltveit-Moe ikke ønsket at offentligheten skulle få vite om pengegaven til Kjell Magne Bondevik, skriver Nettavisen.

Ulltveit-Moe har overhode ikke gjort noe ulovlig. Det er faktisk ikke kritikk verdig en gang å gi penger til Bondevik og Kristelig Folkeparti, selv om ingen i Liberalerens redaksjon ville ha gjort det samme. Det betenkelige er at KrF har selv støttet loven som sier at de politiske partiene må oppgi alle gaver over 20.000 kroner. Likevel valgte partiet å holde hemmelig hvem som ga en gave på 100.000 kroner. Det viser at denne loven har masse hull. Det vil føre til mange ”svarte gaver” til de politiske partiene. Ikke bare til kristelig Folkeparti, men også til de andre.
Hvorfor ha en lov når den ikke følges ?
Dette er nok et eksempel på dobbeltmoralen i det politiske systemet. En dobbelmoral en har problemer med å bli kvitt.

Det bør være lov å gi hemmelige gaver til politikere og de politiske partiene. Ingen lover om offentliggjøring vil gi velgerne full oversikt, slik ønsket er fra mange politikere. Denne saken er et eksempel på dette. Hvis media fortsetter å grave, vil de helt sikkert også finne andre lignende saker. Det er vi hellig overbevist om.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer