Ukategorisert

Førjulsgave fra departementet

Barne- og familiedepartementet vil la forretninger selv kunne bestemme åpningstidene på hverdager, samt tider i jule-rushet.

Departementet vil innføre en mer liberal praksis når det gjelder å gi dispensasjon fra de vanlige åpningstidene. Avgjørelsen begrunnes med at regjeringen i oktober la fram et forslag om å oppheve åpningstidsloven, melder NTB.

Dette er en fin gest og en god førjulsgave til både næringslivet, men også til oss forbrukere. Det bør være mulig å ha mer fleksible åpningstider enn det butikkene har lov til i dag. Forslaget er også en naturlig oppfølging av liberaliseringen fra regjeringen tidligere i høst.
Hvis vi skal beklage noe, er det at søndagene forblir såkalte helligdager også i fremtiden, helt i tråd med forslaget regjeringen la frem i oktober.

Barne- og familiedepartementet har tidligere fulgt en svært streng praksis og ikke gitt dispensasjon fra de vanlige åpningstidene i forbindelse med julehandelen. Derfor er det gledelig at departementet letter på sløret foran årets julehøytid. I praksis tipper Liberaleren at den nye linjen vil fungere svært godt, til tross for blandet kritikk fra deler av fagbevegelsen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer