Ukategorisert

Få skader ved bruk av Cannabis

Sjelden bruk av cannabis ser ut til å gi få farlige bieffekter for voksne, mener forskere.

Dermed slår det sprekker i svært mange politikere og forskeres advarsler om dette stoffet. Selvsagt er det farer med bruk av cannabis, men disse er langt fra så alvorlig som det har blitt påpekt til nå.

Ungdom som bruker cannabis ofte har økt risiko for å utvikle alvorlige depresjoner og schizofreni senere i livet, viser tre studier som gjennomgås i denne ukas utgave av det anerkjente medisinske tidsskriftet British Medical Journa, BMJ. En av studiene er fra 1969, men både denne og nyere forskning er gjennomgått.

Forskerne advarer i BMJ om at man ikke bør bruke cannabis ofte og i store mengder. Sjelden bruk av stoffet ser ut til å ha få farlige bieffekter for voksne, ut fra tilgjengelig forsking å dømme, skriver Dagbladet.

Mange vil hevde denne gjennomgangen viser at cannabis er farlig. Det må likevel ikke herske tvil om at artikkelen er lang mer positiv enn det man har vært vant til. I mange år har vi mottatt skrekk propaganda om blant annet hasj. BMJ bygger ikke opp om dette, heller tvert imot. I hvert fall sett med liberale øyner. Det er positivt, og det bør gi et tegn om legalisering, i hvert fall av cannabis.

Liberaleren er for legalisering av narkotika. Vi har ikke tro på forbudslinjen, tvert imot. I tillegg må vært enkelt menneske få bestemme over seg selv. Den friheten skal man ha, uansett om det medfører en risiko for å gjøre såkalt ”dumme ting”.

Det politiske flertallet bør lese dette omtalte tidsskriftet. Kanskje kan holdningen til cannabis endres. Alkohol er også farlig i store mengder, men vi forbyr ikke alkoholen. Samme holdning burde politikerne hatt til cannabis.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer