Ukategorisert

Får lite igjen for skatten

En av tre nordmenn synes de får lite igjen for skatten de betaler til staten, viser en meningsmåling.

Liberaleren har hatt ”skatt er tyveri” som motto i mange år. Vi mener folk flest klarer å styre egne inntekter langt bedre enn det politikerne klarer. Det hadde vært mer velstand dersom folk fikk beholde mer av sine egne penger. Nå får vi liberale støtte i en meningsmåling utført av MMI for Dagbladet.

15 prosent synes de får ganske eller veldig mye igjen for skattepengene, synes 36 prosent at de får ganske eller veldig lite igjen.
40 prosent av de 1.000 spurte synes de får passe igjen, viser undersøkelsen

Selv om dette kun er en undersøkelse, bør svarene gi politikerne et tankekors. Debatten om den økonomiske politikken og velferdssamfunnets fremtid bør diskuteres på et helt annet plan enn det politikerne har gjort til nå. Tallene er rimelig klare. Folk flest er misfornøyd. Det bør politikerne snart ta innover seg.

Liberaleren ønsker en ny debatt om den økonomiske politikken hjertelig velkommen, men den debatten bør ha et viere syn enn den årlige debatten om statsbudsjettet, som er fullstendig blottet for visjoner.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer