Ukategorisert

Vi jubler for Gunnar Halvorsen

Ordningen med allmenn verneplikt må avvikles og erstattes med et forsvar med profesjonelle soldater, mener stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Gunnar Halvorsen.

Han mener at Arbeiderpartiet i neste stortingsperiode må åpne for å legge ned verneplikten, melder NRK.

–Jeg tror nok det består noen år, men jeg tipper at det i løpet av en ti års tid er avskaffet, sier stortingsrepresentant Gunnar Halvorsen, som også er medlem av forsvarskomiteen i Stortinget.

For liberalister og militærnektere er dette en god nyhet, og litt oppsiktsvekkende. Liberaleren hadde ventet slike signaler fra Arbeiderpartiet, men ikke så tidlig som i 2002. Vi trodde det ville drøye noen år før en sosialdemokratisk stortingsrepresentant slo på stortrommen på denne saken.

Utspillet fra Halvorsen er en del seier for Liberaleren, FRIdemokratene og andre som jobber for å avvikle verneplikten. Del seier fordi dette kun er et utspill, og ikke gjeldende politikk, i hvert fall foreløpig, men som Halvorsen korrekt sier:
–jeg tipper verneplikten er avskaffet i løpet av en ti års tid.

Verneplikten er ved siden av skatt den største frihetskrenkelsen den Norske stat påfører befolkningen. I tillegg fungerer den svært dårlig. Det er derfor svært vanskelig å forsvare dette ondet. Det har Gunnar Halvorsen innsett. Måtte det komme mange slike utspill i ukene som kommer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer