Ukategorisert

Tja til homofiles adopsjon

Biskop Rosemarie Köhn åpner for at homofile par skal få adoptere barn. Et spennende standpunkt fra den flotteste biskopen i statskirken.

Rosemarie Köhn kan ikke regnes som en liberalist, men hun er definitivt en av de mest liberale biskopene i kirken. I mange standpunkt deler hun synet med folk flest, også oss som er liberalister. Hun var tidlig ute med å ordinere homofile som prester. Nå åpner hun for at homofile par skal få adoptere barn.

–Det er mange foreldreløse barn, barn som trenger omsorg. Dette gjelder både norske barn og barn fra den tredje verden. Det er klart at homofile og lesbiske kan være veldig gode omsorgspersoner i så måte, sier Köhn til P4-nyhetene.
Biskopen mener likevel at foreldreløse barn som lider vil kunne få det mye bedre dersom de ble adoptert av et homofilt eller lesbisk par.

Et spennende standpunkt for en person høyt oppe i statskirken.

Når en biskop kan åpne for slike tanker, må også politikerne kunne gjøre det. Dermed nærmer tiden seg med stormskritt der heterofile og homofile par likestilles. Liberaleren ser frem til den dagen. Faktisk bør dette være en selvfølge, noe det dessverre ikke er.

Rosemarie Köhn er imot kunstig befruktning av lesbiske med bakgrunn i at det beste for et barn er å ha både far og mor.
Det er synd Köhn ikke vil trekke sine tanker helt ut, og åpne for diskusjon også for denne problemstillingen. Liberaleren er likevel overbevist om at tiden jobber for de lesbiske. Om ikke altfor mange år vil Rosemarie Köhn, politikerne og store deler av folket være villig til å drøfte også dette.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Klarer vi oss uten politikerne? Per og Pål – en historieKlarer vi oss uten politikerne? Per og Pål – en historie
  Har du tenkt på forskjellen mellom livet du lever og livet politikerne har valgt å leve?